VHB-Vloeren.nl

Plakplinten: dit zijn het en zo werken ze

plakplinten

Plakplinten zijn handige dingen die je vloer een stuk mooier en strakker maken. Maar wat zijn plakplinten precies en nog belangrijker: hoe werken ze? Wij vertellen het je in dit blog en geven je antwoord op veelgestelde vragen over plakplinten. Lees je mee?

Wat zijn plakplinten?

We beginnen met de vraag: wat zijn plakplinten? Wel zo handig om te weten, toch?

Het antwoord: plakplinten – de naam verklapt het al – plak je op je vloer. Over het algemeen zijn plakplinten bedoeld om naden weg te werken (bijvoorbeeld langs een muur) Een plakplint wordt daarom meestal gekozen in dezelfde kleur als de vloer.

Een goede plakplint bestaat uit een hardhouten kern, een decorfolie en sterke zelfklevende tape.

Hoe werken plakplinten?

Om deze vraag te beantwoorden, splitsen we ‘m op in meerdere kleine vragen, ook wel de veelgestelde vragen over plakplinten. Je leest ze allemaal hieronder (inclusief het antwoord natuurlijk)

Veelgestelde vragen over plakplinten

Waar plaats je ze?

Je plaatst plakplinten om de kier tussen je vloer en je wand mooi af te werken. Is er al een staande muurplint aanwezig? Dan plak je de plakplint tegen de muurplint aan.

Hoe breed zijn plakplinten?

Deze plakkende plinten zijn 22 tot 25 mm breed. Niet heel breed dus. Dat hoeft ook zeker niet, want op die manier lijken ze uit proportie met de rest van je vloer.

Hoe maak je ze op maat?

Het op maat maken van deze plinten soort kan niet door ze zomaar te breken of met een reguliere schaar door te knippen. Je kan ze het beste knippen met een plintenschaar of plintenknipper.

Hierbij is het belangrijk dat de basis van de plinten van hout is en niet van MDF. Die van MDF zijn namelijk niet netjes te knippen.

Alles over vloeren

Plakplinten handig en laten een vloer met plinten er ontzettend strak uitzien, maar passen niet bij ieder type vloer. Zo ziet een gietvloer met deze soort plinten er een beetje gek uit. Beton cire komt ook niet goed tot zijn recht wanneer deze plakkende plinten toegevoegd worden in een ruimte.

Goed om te overwegen of plinten die plakken wel goed passen bij jouw vloer of woonruimte dus.

Mobiele versie afsluiten