VHB-Vloeren.nl

Welke tafels matchen het beste met een gietvloer?

Wanneer je gekozen hebt voor een gietvloer in huis, is het natuurlijk wel zo leuk om bijpassende meubels te hebben. Een gietvloer is een ontzettend mooie en fijne vloer en hier wil je dan natuurlijk ook mooie en fijne meubels bij hebben die ook nog eens bij de vloer passen. In dit artikel gaan we kijken naar verschillende tafels die het beste matchen met een gietvloer.

Industrieel

Een gietvloer past natuurlijk super goed in een huis met een industriële look. Omdat de gietvloer neutraal is, kun je er alle kanten mee op, maar wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een grijze kleur, kun je hier heel goed een industriële tint aan geven. De tafel kan deze tint alleen maar vergroten. Een industriële tafel bestaat vaak uit verschillende soorten materiaal. Denk aan ruw hout gemixt met stalen buizen. Een industriële tafel past dus zeker bij een gietvloer en zal net even dat extra zetje geven in de goede richting. Helemaal wanneer je een industriële look wil creëren.

Modern

Ook een moderne look zal goed passen bij de gietvloer. Omdat een gietvloer makkelijk aan te passen is qua wensen van kleur, kan je deze in een modernere kleur kiezen. De vloer heeft van zichzelf al een moderne uitstraling en daardoor is een moderne eettafel ook ontzettend mooi op een gietvloer. Een moderne eettafel bestaat vaak uit strakke lijnen en rechte vormen. Door het naadloze ontwerp van de vloer passen deze twee moderne vormen dus ontzettend mooi bij elkaar.

Zachte stoffen en tinten

Verschillende zachte stoffen kunnen een heel mooi contrast maken met de gietvloer. Je creëert hiermee een warme sfeer in huis. Je kunt dus kiezen voor een houten tafel die geverfd is in een zachte pastelkleur. Ook kun je de tafel gewoon in houten kleur houden en hierbij juist stoelen of kussens kopen die in een wat zachtere kleur zijn. Door te spelen met verschillende soorten textuur en materiaal kom je er al gauw achter dat je alle kanten op kan met een gietvloer.

Minimalistisch

Als laatst gaan we het hebben over een minimalistische tafel op de gietvloer. Omdat de vloer van zichzelf al ontzettend mooi is, hoef je er niet perse een drukke of spannende tafel op te zetten. Door een rechte tafel te nemen en deze in een rustige kleur te schilderen, bijvoorbeeld zwart of meer richting de witte tinten, creëer je een heel rustig en minimalistisch effect. De vloer zelf kan op die manier alle aandacht krijgen en het huis krijgt hier door juist een ruimer en rustig effect.

Tot slot

Welke tafel of stijl je ook kiest bij de gietvloer, een mooi plaatje wordt het bijna zeker wel. Door het strakke en moderne ontwerp van de vloer kun je hier bijna alles bij kiezen als meubels. Kijk vooral naar wat je zelf het mooiste vindt en maak de keuze die jij graag wil.

Mobiele versie afsluiten