VHB-Vloeren.nl

Zo combineer je mangohouten meubelen met andere materialen en kleuren in je interieur

mangohouten meubelen

Mangohouten meubelen zijn populair vanwege hun warme uitstraling en natuurlijke schoonheid. Maar hoe combineer je deze meubelen met andere materialen en kleuren in je interieur? In dit blog geven we tips en ideeën om je op weg te helpen.

Tip 1: Combineer met neutrale kleuren

Een eenvoudige manier om mangohouten meubelen te combineren is met neutrale kleuren als wit, grijs en beige. Dit creëert een rustige en ontspannen sfeer in je interieur. Kies voor een neutrale bank of gordijnen om de nadruk op je mangohouten meubelen te leggen.

Tip 2: Ga voor contrasterende kleuren

Als je meer kleur wil toevoegen aan je interieur, kun je ook kiezen voor contrasterende kleuren. Denk aan blauw, groen of rood. Deze kleuren komen goed tot hun recht naast mangohouten meubelen. Gebruik bijvoorbeeld kussens of een vloerkleed in contrasterende kleuren om je interieur op te fleuren.

Tip 3: Combineer met andere houtsoorten

Mangohouten meubelen zijn goed te combineren met andere houtsoorten, als teakhout, eikenhout of walnoot. Dit geeft je interieur een warme en gezellige uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor een bijzettafel of een salontafel van een andere houtsoort.

Tip 4: Mix met verschillende texturen

Naast kleur en materiaal, kun je ook verschillende texturen combineren. Combineer je mangohouten meubelen bijvoorbeeld met een fluwelen bank of een wollen tapijt. Dit zorgt voor een speels en interessant contrast in je interieur.

Tip 5: Voeg metalen accenten toe

Ten slotte kun je metalen accenten toevoegen om je mangohouten meubelen te accentueren. Kies voor metalen accessoires als een tafellamp, bijzettafel of fotolijstje in bijvoorbeeld koper, goud of zilver. Dit zorgt voor een subtiele maar opvallende touch in je interieur.

Style er op los!

Met deze tips kun je je mangohouten meubelen op verschillende manieren combineren met andere materialen en kleuren in je interieur. Probeer verschillende combinaties uit en ontdek wat het beste past bij jouw smaak en stijl. Veel succes en plezier met stylen!

Mobiele versie afsluiten