VHB-Vloeren.nl

Alles over de nieuwe trend: microcement in uw interieur

Microcement is een nieuwe trend in interieur. Beton en gietvloeren waren al populair, zeker in industriële interieurs, en microcement beloofd een volgende grote hit te worden. Het materiaal is dan ook prachtig. Wie op zoek is naar een stoere uitstraling die verfijnder is dan beton, kiest voor microcement.

Wat is microcement

Microcement vloer- en wandafwerking wordt in Spanje al veel langer toegepast dan in Nederland. Het materiaal lijkt op beton, maar wordt met de hand aangebracht in plaats van gegoten. Het handmatig uitsmeren is puur vakmanschap en levert structuur op, waardoor een vloer of wand van microcement een mooie, levendige uitstraling krijgt. Een microcementen vloer ziet er robuuster uit dan een kunststof vloer, maar minder grof dan beton.

Microcement in je interieur

Met microcement kunnen unieke finishes voor vloeren, muren en meubels (denk bijvoorbeeld aan keukenbladen) gecreëerd worden. Door een watervaste stuclaag kan microcement ook in badkamers, keukens en zelfs zwembaden worden gebruikt.

Het aanbrengen van microcement is ambachtelijk werk. De vakman kan verschillende technieken voor het aanbrengen toepassen en zo een grof en robuust oppervlak construeren, of juist een hele strakke afwerking.
Denk je dat een betonsoort altijd grijs is? Niets is minder waar: er zijn maar liefst 40 kleuren microcement beschikbaar. Een perfecte macht met je interieur is dus niet ondenkbaar

Microcement is overal toepasbaar

Microcement is een zeer flexibel product wat eindeloze mogelijkheden biedt voor je interieur. Het kan op elke stabiele ondergrond worden aangebracht: beton, tegels, marmer, hout of MDF. Een laag microcement is slechts 2 tot 3 mm dik, bij toepassing op de vloer is aanpassing van deuren dus vaak niet nodig. Ook de combinatie met vloerverwarming is geen probleem.

Mobiele versie afsluiten