Microcement zorgt ervoor dat iedere vloer of wand een uniek karakter krijgt door de eigen tekening die ontstaat door de afwerking met microcement. Wat alle vloeren en wanden met microcement wel gemeen hebben, is dat ze zeer sterk zijn en een robuuste uitstraling geven aan je interieur.
Het handige van microcement is dat het op vrijwel iedere ondergrond kan worden aangebracht. Dat maakt microcement een geliefd materiaal om ruimtes op een relatief eenvoudige en weinig ingrijpende manier te renoveren.
Kijk eens op onze portfolio pagina om onze verschillende microcement wanden en vloeren te bekijken die wij tot nu toe bij tevreden klanten mochten aanbrengen.
Wil je microcement graag van dichterbij bekijken en de mogelijkheden bespreken met een specialist? Kom dan eens langs in onze showroom!
Wat is Microcement?
Microcement is een materiaal voor vloer- en wandafwerking dat in Nederland nog niet zo lang in trek is. In Spanje wordt microcement al veel langer toegepast.
Microcement lijkt op beton, maar wordt niet gegoten zoals met beton, maar met de hand aangebracht. Microcement aanbrengen is een kwestie van vakmanschap: een microcement vloer of microcement wand heeft een bepaalde structuur die voor een levendige uitstraling zorgt.
Qua looks zit de vloer tussen een kunststof vloer en echt beton in: het is robuuster dan een kunststof voer, maar is niet zo grof als echt beton.
Microcement staat bekend onder veel verschillende namen: je vindt het ook terug onder de namen woonbeton, cementgebonden vloer, minerale gietvloer, beton cire, leefbeton…
Ga niet blind op een bepaalde naam af als je een microcement vloer kiest, maar vraag altijd naar de eigenschappen van de vloer en laat je adviseren over de beste vloer voor de ruimte die jij van een nieuwe vloer wilt voorzien.
Microcement in de badkamer
Microcement is een populaire afwerking voor in de badkamer. Een microcement wand in de badkamer is ideaal doordat de wand naadloos is afgewerkt en daardoor makkelijk schoon te maken is. Ook is microcement schimmelwerend, wat optimaal is in een vochtige ruimte als de badkamer.
Hoe wordt microcement aangebracht?
Voordat we microcement kunnen aanbrengen, maken we de ondergrond klaar. Vervolgens brengen we een cementgebonden pleisterlaag aan. Die pleisterlaag heeft een structuur en wij brengen deze met een spaan aan. Welke uitstraling jouw microcement vloer of wand heeft, is afhankelijk van hoe de vakman de pleisterlaag aanbrengt: je ziet zijn ‘handtekening’ terug in je vloer of wand.
Als de pleisterlaag erop zit, is het tijd om die te impregneren. De volgende stap bestaat uit het aanbrengen van twee transparante, slijtvaste toplagen.
Microcement van VHB Vloeren: een uniek product
Onze microcement is zeer sterk en is speciaal ontwikkeld om intensief gebruikt te worden. Onze microcement vloeren kunnen tegen een stootje dankzij de speciale ondervloer. De specifieke samenstelling van de ondervloer vermindert de kans op scheurvorming.
Ook op het gebied van microcement kleuren zit je bij VHB Vloeren goed. Wij leveren microcement in meer dan 50 standaardkleuren die gaan van zakelijke grijstonen tot warme aardetinten. Zit jouw perfecte kleur er niet bij? Niet getreurd: we kunnen tegenwoordig bijna alle RAL- en NCS kleuren mengen. Een microcement vloer in een kleur naar wens is dus geen enkel probleem.
Welke kleur je ook kiest, de uitstraling van microcement is altijd levendig door de kleurschakeringen die ontstaan als we het microcement aanbrengen.
Met microcement haal je de ideale vloer met de ideale looks in huis: je hebt een strakke, industriële vloer en tegelijkertijd een hoog wooncomfort.
Standaard 5 jaar garantie op ons microcement
Op iedere microcement wand of microcement vloer van VHB Vloeren zit een garantie van 5 jaar. We zijn aangesloten bij de Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA). De NOA-garantie geeft jou als consument de zekerheid dat je een partij kiest die je de beste kwaliteit levert.