Een gietvloer staat prachtig in elk interieur. De vloer past in iedere ruimte – hoe groot of klein deze ook is – en is daarnaast makkelijk schoon te maken. Geen wonder dat een gietvloer erg gewenst is in de badkamer en woonkamer. Maar om te kijken of deze soort vloer wel bij jouw levensstijl past, is het tijd om de voor- en nadelen met elkaar te vergelijken. We willen dat onze vloeren perfect bij jou passen. Dat wil jij toch ook?
Een gietvloer in de badkamer: dit zijn de voor- en nadelen
Een gietvloer in de badkamer ziet er niet alleen heel modern en strak uit, praktisch is de vloer ook. Maar wist je dat er één materiaalsoort niet per se waterdicht is en daardoor minder geschikt is voor in de badkamer?
De voordelen van een gietvloer in de badkamer:
- Makkelijk schoon te maken
- Naadloos; waardoor er geen vuil kan opstapelen in de voegen
- Past goed in kleine ruimtes
- Moderne en strakke uitstraling
De nadelen van een gietvloer in de badkamer:
- Gietvloer van beton is niet waterdicht. Daarom werkt VHB liever met een gietvloer van polyurethaan, epoxy of cement; deze materialen zijn namelijk wél waterdicht
- De vloer is over het algemeen vrij hard
- Gevoelig voor krassen en beschadigingen
Een gietvloer in de woonkamer: dit zijn de voor- en nadelen
Ook in de gezelligste kamer van het huis is plek voor een gietvloer van de experts van Van Hollandse Bodem. Wist je namelijk dat een vloer van VHB perfect is voor vloerverwarming? Een gietvloer is namelijk de ideale warmtegeleider. Doordat de vloer relatief dun is in vergelijking met een stenen vloer of tegelvloer, wordt de vloer een stuk sneller warm. En in de wintermaanden kunnen we dat zeker gebruiken, toch?
De voordelen van een gietvloer in de woonkamer:
- Perfect voor vloerverwarming
- Makkelijk te onderhouden
- Zorgt voor een goede luchtcirculatie
- Strakke en moderne uitstraling
- Blijft lang mooi
De nadelen van een gietvloer in de woonkamer:
- Gevoelig voor krassen en scheuren
- Verkleuring van de vloer
- Je ziet al snel strepen op de vloer na het dragen van schoenen
- Het plaatsen van de vloer is arbeidsintensief
Welke gietvloer past bij mij?
Wanneer is een gietvloer geschikt voor jou, vraag je? Als je houdt van een modern interieur zonder al te veel naden en kieren. Doordat onze vloeren op maat gemaakt worden, krijg je een ultra strakke vloer die daardoor heel makkelijk schoon te maken is. Vuil hoopt zich namelijk niet op zoals het doet bij bijvoorbeeld tapijt. Geknoei met eten of verf is hierdoor geen probleem. Ideaal voor gezinnen met kleine kinderen die nog weleens wat uit hun handen laten vallen. Of je nu op zoek bent naar een VHB vloer voor in de badkamer of in de woonkamer; in beide kamers van het huis is het mogelijk om vloerverwarming aan te leggen. Wist je dat vloerverwarming ook zorgt voor een betere luchtcirculatie? Gezonde lucht én geen koude voeten meer. Ook kun je een gietvloer in de woonkamer gemakkelijk aanleggen over een bestaande vloerverwarming.
Om te weten welke gietvloer in jouw woonkamer past, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van alle soorten vloeren voor de woonkamer. Een gietvloer is namelijk een overkoepelende term van vloeren van verschillende materialen. VHB raadt af om een gietvloer van epoxy in de woonkamer te plaatsen. Epoxy is namelijk niet UV bestendig en kan daardoor verkleuren door het zonlicht. Ook is het materiaal niet scheur overbruggend. Epoxy is daarom eerder geschikt voor bijvoorbeeld in de garage. Een gietvloer van polyurethaan (PU) is dan weer wél geschikt voor in de woonkamer. Deze is namelijk wel bestand tegen scheuren en zonlicht.
Hoeveel kost een gietvloer eigenlijk?
Ook de prijs van een gietvloer is bepalend of een VHB vloer geschikt is voor jou. Het moet namelijk wel binnen jouw budget passen. De prijs van onze vloeren is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de ruimte en het materiaal dat je kiest. Ook is het belangrijk om te weten dat er bij sommige ondergronden meer voorbereiding in zit. En hoe meer we moeten voorbereiden, hoe hoger de kosten zijn. De prijzen van de gietvloer zijn ook terug te rekenen op de noeste arbeid die er wordt geleverd. Het zetten van een gietvloer is arbeidsintensief werk, waardoor we wel vier keer langs zullen komen om jouw een prachtige vloer op te leveren. Voor een op maat gemaakte offerte neem je hier contact op met onze experts.
Geef een reactie